Eto ih 'vamo

2012-03-28 10:34

Na Maloj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru odigrana je predstava "Eto ih 'vamo" u kojoj su sudjelovali učenici Gimnazije fra Grge Martića.

Predstava je odigrana u sklopu 2. Festivala dramskog stvaralaštva 'Jao scene'. U organizaciji Vijeća učenika Gimnazije fra Grge Martića potaknuti prošlogodišnjim uspjehom i željom da ožive kulturu u Mostaru odigrana je i ova predstava. Kako su naveli cilj im je ovaj projekt pretvoriti u tradiciju.

Inače, predstava "Eto ih 'vamo" govori o dvije obitelji, hercegovačkoj i bosanskoj, odnosno vezi momka i djevojke koji žele ostvariti svoje zajedničke planove. Na putu ostvarenja planova su stajali njihovi roditelji koji ne podnose ove druge, odnosno Hercegovci Bosance i obratno.

Čitav niz komičnih scena prati tijek predstave, da bi se na kraju dogodio happy end. Mala scena HNK je bila pretijesna da bi primila sve koji su došli pogledati ovu predstavu i svakako je preporuka za pogledati ovu predstavu kada bude prilike za to, odnosno kada se ponovno upriliči na nekoj od kazališnih scena u Mostaru.

 

—————

Natrag