Izlet u Split.:))

2011-10-21 17:42

Učenici I.3 razreda osvojili su prvu nagradu na Danima kruha, slobodan dan koji su  iskoristili u ponedjeljak 17.10.2011. kada su u pratnji razrednice prof.Marine Mihalj posjetili kulturno-povijesne znamenitosti Splita: Dioklecijanovu palaču, Peristil, katedralu sv.Dujma , Prokurative, kipove Grgura Ninskog i Marka Marulića.

Uslijedio je obilazak  kanjona Cetine koji se pruža od ušća kod Omiša, pa uzvodno u dužini od 8 km do Radmanovih mlinica. Kanjon je primjer geomorfološkog  fenomena, koje je Cetina kao tipična krška rijeka, stvorila na svom putu do mora i u svom donjem toku duboko usjekla u vapnenačku podlogu između Mosora i Omiške Dinare, tvoreći  strane kanjona i do 300 m visine, koje završavaju poznatom Omiškom probojnicom. Cetina, okružena bujnim zelenilom, s više prekrasnih otočića, mjestimično posve mirna, pravo je mjesto za odmor i učenje u prirodi.

Na ušću rijeke Cetine smjestio se grad Omiš, sa svojim  crkvama i tvrđavama koje ga okružuju kao tihi kameni svjedoci snage i moći nekad zloglasnih Omiških gusara, obišli smo kao posljednje odredište našeg izleta koji je protekao u dobrom raspoloženju.

Vrijeme je bilo sunčano i iznimno toplo za ovaj dio godine, a učenici su imali priliku da se bolje upoznaju i zbliže kroz zajedničko cjelodnevno druženje.

 

 

Autor: Petra Milas I.3

—————

Natrag